Het Bezinningshuis

Het
Bezinningshuis

bevindt zich in Den Dolder op het terrein van de voormalige Willem Arntsz Hoeve, in het Bedrijfsgebouw.

Het Bezinningshuis is gesitueerd in de oude fysiotherapieruimte van Stichting Altrecht en bestaat uit een eigen ingang aan voor – en achterzijde, een keuken, drie toiletten, een zaaltje met een nis en zes separate ruimtes.  Klik hier voor een korte videorondleiding:

De ruimtes zijn verdeeld in een creatieve ruimte, een gesprekskamer, een massagekamer, een stilteruimte, een lees- en televisiekamer en de nis is omgetoverd tot een gezellige relaxplek.

De zaal wordt gebruikt voor yoga, meditatie en andere groepsactiviteiten die meer bewustzijn stimuleren. En tevens wordt de zaal gebruikt voor bijeenkomsten tot maximaal 75 personen.

Aangezien wij dit pand via HOD mogen gebruiken, kunnen wij met relatief lage maandlasten starten met onze activiteiten. Het is voor ons niet mogelijk om in het pand te wonen en gasten mogen er ook niet logeren. De ruimte leent zich echter wel voor een diversiteit aan mogelijkheden binnen onze doelstelling.

Over het terrein:

De Willem Arntsz Stichting kocht in 1905 grond voor een Willem Arntsz Hoeve uit de overtuiging dat een meer doeltreffende genezing van de lijders van krankzinnigheid gevonden kon worden door een verpleging te midden van de schoonheid en de rust der vrije natuur.

Het terrein van de Willem Arntsz Hoeve is nu over verschillende eigenaren verdeeld. Het geestelijke gezondheidszorg conglomeraat Stichting Altrecht, de opvolger van de Willem Arntsz Hoeve, is eigenaar van het zuidelijke deel van het terrein. De Stichting Reinaerde, als opvolger van Dennendal, heeft het noordelijk deel van het bebouwde terrein in haar bezit. Het Utrechts Landschap is eigenaar van het heide- en bosgebied ten oosten en ten westen daarvan. De boerderij, de wasserette en de werkplaatsen worden sinds 2016 door kunstenaars en 'antikraak' bewoond.