Het Bezinningshuis is een plek van waaruit mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naaste ruimte wordt geboden om te bezinnen over hun (on) sterfelijkheid. Ook voor anderen die worstelen met grote levensvragen rondom de dood en voltooid leven is er ruimte; de dood uit de taboesfeer. Daarnaast worden er in Het Bezinningshuis, rondom dit thema, regelmatig bijeenkomsten voor geïnteresseerde professionals en particulieren georganiseerd.

Voor initiatiefnemers Hilda en Robin Zuidam uit Amersfoort is dit een bijzonder moment. “Wij zijn enorm vereerd dat Arthur Japin meteen positief reageerde op ons verzoek!”, aldus Hilda Zuidam.

Japin heeft zich in diverse interviews uitgesproken over de dood. Initiatiefnemer Robin Zuidam: “Nadat we Arthur Japin in het televisieprogramma De Verwondering hadden horen spreken over dit thema, wilden we hem absoluut benaderen!”. Als ambassadeur verbindt de auteur zich aan dit initiatief.

“Ik heb zelden zoiets sympathieks en belangrijks gehoord. Wat een mooi idee. Zwaar ook. Ik vind het een eer dat jullie aan mij denken als ambassadeur en dat wil ik ook zeker zijn”, aldus Japin.

Deze website is gemaakt door Project Icarus.

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier