Het Bezinningshuis

Blog en reacties

Op deze pagina houden wij een blog bij waarin we beschrijven wat wij op ons pad naar de realisatie van Het Bezinningshuis allemaal tegen zijn gekomen en wat er thans speelt in en rond het huis. De tegenslagen en hobbels op de weg, maar ook de ontroerende ontmoetingen en aanmoedigingen. Onderaan de pagina is er de mogelijkheid om een reactie achter te laten in het gastenboek of de reacties van anderen te lezen.

Veel leesgenot!


Mooi ontmoetingen

Het was een mooie week! Afgelopen woensdag hebben wij het symposium Aandacht voor sterven   bezocht van het Landelijk Expertise centrum sterven. Een boeiend, eerste symposium van een mooi initiatief om sterven, de dood en de gelaagdheid ervan, meer onder de aandacht te brengen. Met interessante sprekers zoals Casper van Eijck, Jan Kortie, Babs van den Bergh, Els den Outer en Ineke Koedam. En natuurlijk de mooie muzikale omlijsting van Ester Kruiter. 
Een vervolg met meer thematische aanpak, diepgang en interactie zijn wat ons betreft van harte welkom!

Vanochtend hadden wij een afspraak met Marja en Richard van Stichtin Aanmij. Deze stichting sluit qua gedachtegoed bijna naadloos aan bij dat van ons, maar richt zich voornamelijk op jongeren. Prachtig wat deze mensen nu al doen voor deze groep die wel een beetje tussen het wal en het schip valt wanneer je het hebt over de psycho-sociale begeleiding onderweg naar het eindstation. Een inspirerende ontmoeting welke zeker een vervolg zal krijgen!

En toen kregen wij vanmiddag Caroline Denijs op bezoek. Caroline is niet alleen ervaringsdeskundige, maar heeft ook de facebookgroep Kanker anders benaderd opgericht welke een platform biedt voor velen die zich binnen de reguliere gezondheidszorg niet of maar gedeeltelijk gekend voelen of juist ruimte willen bieden aan alternatieven. Daarnaast heeft zijn haar eigen bedrijf Tussen hemel en paarden. Zij biedt coaching aan met behulp van paarden. Jouw interactie met een paard (of andersom) kan je veel vertellen over je eigen energie en houding. Bewustwording. Caroline heeft ons eveneens geïnspireerd en inzichten gegeven over het vervolg van onze weg naar het Bezinningshuis.

Waardevol en mooi! Fijn weekend allen. Geniet van de zon!


comments powered by Disqus