Het Bezinningshuis

Blog en reacties

Op deze pagina houden wij een blog bij waarin we beschrijven wat wij op ons pad naar de realisatie van Het Bezinningshuis allemaal tegen zijn gekomen en wat er thans speelt in en rond het huis. De tegenslagen en hobbels op de weg, maar ook de ontroerende ontmoetingen en aanmoedigingen. Onderaan de pagina is er de mogelijkheid om een reactie achter te laten in het gastenboek of de reacties van anderen te lezen.

Veel leesgenot!


Arthur Japin steunt Stichting Het Bezinningshuis

Het Bezinningshuis is een plek van waaruit mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naaste ruimte wordt geboden om te bezinnen over hun (on) sterfelijkheid. Ook voor anderen die worstelen met grote levensvragen rondom de dood en voltooid leven is er ruimte; de dood uit de taboesfeer. Daarnaast worden er in Het Bezinningshuis, rondom dit thema, regelmatig bijeenkomsten voor geïnteresseerde professionals en particulieren georganiseerd.

Voor initiatiefnemers Hilda en Robin Zuidam uit Amersfoort is dit een bijzonder moment. “Wij zijn enorm vereerd dat Arthur Japin meteen positief reageerde op ons verzoek!”, aldus Hilda Zuidam.

Japin heeft zich in diverse interviews uitgesproken over de dood. Initiatiefnemer Robin Zuidam: “Nadat we Arthur Japin in het televisieprogramma De Verwondering hadden horen spreken over dit thema, wilden we hem absoluut benaderen!”. Als ambassadeur verbindt de auteur zich aan dit initiatief.

“Ik heb zelden zoiets sympathieks en belangrijks gehoord. Wat een mooi idee. Zwaar ook. Ik vind het een eer dat jullie aan mij denken als ambassadeur en dat wil ik ook zeker zijn”, aldus Japin.

comments powered by Disqus