Het Bezinningshuis

Blog en reacties

Op deze pagina houden wij een blog bij waarin we beschrijven wat wij op ons pad naar de realisatie van Het Bezinningshuis allemaal tegen zijn gekomen en wat er thans speelt in en rond het huis. De tegenslagen en hobbels op de weg, maar ook de ontroerende ontmoetingen en aanmoedigingen. Onderaan de pagina is er de mogelijkheid om een reactie achter te laten in het gastenboek of de reacties van anderen te lezen.

Veel leesgenot!


Januari 2019

Wow! Wat kende 2019 een stormachtig begin voor ons! Allereerst hadden wij nog de nasleep van de perikelen met onze oud-penningmeester, maar veel belangrijker nog: De prachtige verjaardag van Het Bezinningshuis, de mooie bijeenkomst met Lama Erik met als thema; een boeddhistische kijk op sterfelijkheid en vergankelijkheid, de netwerkbijeenkomst met stervensbegeleiders met het indrukwekkende verhaal van Frank Knol en de nieuwjaarsreceptie van het Wijkteam.

De bijeenkomst met de groep stervensbegeleiders die vanuit een ZOOM sessie met elkaar in contact zijn getreden en de intentie en het ritueel die ze hebben uitgesproken aan de stichting en haar huis met een prachtige bijdrage van Zilla van Dijk, Carola Kruijswijk en Patricia Koster.

De eerste verdiepingsdag van Korine van Veldhuijsen waar men schrijft over lijden en sterven. Hoe ervaar jij jouw proces daarin?

De eerste workshop in ons huis van Marijke Ott; Maak je eigen lijkwade. Heel bijzonder.

Toen startte Hilda met haar eerste training Omgaan met sterven in de zorg en mocht Robin mede-dagvoorzitter zijn van het symposium van Septet. (7 samenwerkende netwerken palliatieve zorg midden-Nederland) En mocht daar ook nog liedjes zingen begeleid door gitarist Pierre Jonker.

En last but not least, de geweldige opbrengst van de inzamelingsacties voor de verjaardag van Robin, van Ingrid Schippers en van Margriet Wanders!


Een roerige start van wat een bijzonder jaar belooft te worden!

Krans

comments powered by Disqus