Het Bezinningshuis

Blog en reacties

Op deze pagina houden wij een blog bij waarin we beschrijven wat wij op ons pad naar de realisatie van Het Bezinningshuis allemaal tegen zijn gekomen en wat er thans speelt in en rond het huis. De tegenslagen en hobbels op de weg, maar ook de ontroerende ontmoetingen en aanmoedigingen. Onderaan de pagina is er de mogelijkheid om een reactie achter te laten in het gastenboek of de reacties van anderen te lezen.

Veel leesgenot!


In gesprek met Manu Keirse

Op zaterdag 4 januari 2020 viert Stichting Het Bezinningshuis haar verjaardag op bijzondere wijze. Door middel van een gesprek met ambassadeur Manu Keirse, gevolgd door een Open Huis belooft het een gedenkwaardige dag te worden.


Het Bezinningshuis is een plek van waaruit mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naaste ruimte wordt geboden om te bezinnen over een naderend levenseinde. Ook voor anderen die worstelen met grote levensvragen rondom de dood en voltooid leven is er ruimte; de dood uit de taboesfeer. Daarnaast worden er in Het Bezinningshuis, rondom dit thema, regelmatig bijeenkomsten en trainingen voor geïnteresseerde professionals en particulieren georganiseerd.


Voor initiatiefnemers Hilda en Robin Zuidam uit Amersfoort is het nog steeds bijna niet te geloven dat de opening alweer twee jaar geleden is. “De tijd vliegt voorbij. We hebben in die twee jaar al zoveel bereikt en zoveel mensen mogen ontvangen!”, aldus Hilda Zuidam.


Ondertussen is het huis een begrip in het zorgnetwerk in de provincie Utrecht en worden er vele activiteiten georganiseerd. Initiatiefnemer Robin Zuidam: “Een goed moment om dit te vieren met ambassadeur Keirse. Een icoon als het gaat om rouw –verlies- en stervensbegeleiding”.


Op zaterdag 4 januari kunt u tussen 14:00-15:00 uur het gesprek met Manu Keirse live volgen en meepraten via de facebookpagina van Het Bezinningshuis en van 15:00-17:00 uur bent u van harte welkom aan de Vijverhof in Den Dolder tijdens het Open Huis.

comments powered by Disqus