Een prachtige dag!
Vandaag was het een zonovergoten dag en zijn wij gaan wandelen op de plek waar het idee ruim een jaar geleden ontstond:

Wat ging er aan vooraf?
Wij wandelen graag in de diverse landelijke natuurgebieden in midden Nederland. Tijdens het wandelen, delen wij samen graag ideeën. Zo is het idee ontstaan van een zogenaamd bezinningshuis in een soortgelijk gebied. Toen dit idee eenmaal ontstaan was, hebben wij nagedacht over welke stappen wij moeten ondernemen om dit plan ook uiteindelijk tot uitvoering te kunnen brengen.

Welke stappen zijn genomen?
Wij zijn op internet gaan kijken of er al dergelijke projecten bestaan in Nederland. Tot nu toe hebben wij alleen een vergelijkbare vorm gevonden in Winterswijk (waarbij de doelgroep kankerpatiënten zijn). Begin maart zijn we op bezoek geweest in dit huis, Hof van Kairos. We zijn op bezoek geweest bij het hospice in Soest. Ook hebben we ons idee voorgelegd aan mensen in ons netwerk (in het bijzonder stervens- en rouwbegeleiders). Nadat er over het idee alleen maar positief is gereageerd en alleen de zorg bij de bekendheid ligt (dus hoe zorgen wij dat de doelgroep op de hoogte wordt gebracht van deze mogelijkheid), staan wij nu op het punt om dit idee ook te verwezenlijken.

Deze website is gemaakt door Project Icarus.

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier