Naast alle successen die we mogen vieren, is er helaas ook een dissonant te betreuren.

In het proces waarin wij ons bevinden trekken we over het algemeen hele fijne, lieve, welwillende mensen aan die oprecht iets hebben met het thema en zich betrokken voelen bij de stichting en haar huis.

We hebben getwijfeld of we hier wel iets over naar buiten moesten brengen, maar denken toch dat het om verschillende redenen belangrijk is om het te delen.

Allereerst als waarschuwing voor anderen die bij ons betrokken zijn of niet. Om te vertellen dat je alert moet blijven. Dat je, juist met zo’n pad als dat wat wij bewandelen, waarbij je zoveel mooie mensen ontmoet, je op een gegeven moment verwacht dat iedereen zich met de beste bedoelingen aan je wil verbinden.

Helaas. De werkelijkheid is niet altijd zo. Begin december werden onze ogen langzaam maar zeker geopend toen bleek dat een voormalig bestuurslid van onze stichting, niet degene is die we dachten.

De samenwerking in het bestuur stroomde al niet en om die reden hebben we deze eind november ook beëindigd. Na die tijd ontstond er nog een ernstig geschil dat ons enkele weken heeft bezig gehouden. Een vervelende negatieve periode die zwaar was, maar ook leerzaam.

Ik wil echter niet leven vanuit een wantrouwen naar mijn medemens toe. Dat is voor mij geen goede basis en daar word ik ongelukkig en ziek van en dus houdt dat in dat je af en toe misleid wordt in je leven. Spijtig maar waar.

En als je dieper gaat kijken vraag je je af: wat gebeurt hier nou eigenlijk? Wat wil deze hele affaire ons nu precies zeggen? En wil het wel iets zeggen überhaupt? Wie moet hier wat uit leren? Ik weet het niet.

Wat ik wel weet dat we deze zaak snel achter ons laten. Dat dit ex-bestuurslid absoluut niet meer uit naam van de stichting mag corresponderen met wie dan ook. En dat we ons weer gaan richten op de mooie, lieve, goedwillende mensen om ons heen die samen met ons bouwen aan een wereld waar meer zachtheid, medemenselijkheid en barmhartigheid zal zijn.

We hebben ondertussen twee nieuwe bestuursleden gevonden die per 1 maart gaan aantreden. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief.

Robin

Deze website is gemaakt door Project Icarus.

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier