Het Bezinningshuis

                        Wie zijn wij?                           

Robin is opgeleid tot stervensbegeleider en is thans werkzaam als vrijwilliger bij De Luwte Thuis in Soest. Robin heeft ervaring als zzp’er (muzikant en evenementenorganisatie) en als manager van een theaterwinkel. Thans is hij coördinator van ZOUT- Centrum voor levensvragen regio Zuidoost-Utrecht.
Hilda is opgeleid als begeleidingskundige. Zij heeft tevens ervaring in het begeleiden van jong volwassenen zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Hilda is docent aan de Hogeschool Utrecht, instituut arbeid en organisatie. Daarnaast geeft Hilda, samen met Ineke Koedam, les aan het Landelijk Expertisecentrum Sterven en geeft ze samen met Robin de module Existentiële benadering in de palliatieve fase aan de Academie voor de Geesteswetenschappen in Utrecht. Ook heeft Hilda haar eigen training Dichtbij sterven-zelfzorg ontwikkeld voor werkers met stervenden.
Wij kennen elkaar vanaf de middelbare school en zijn ondertussen heel wat jaar getrouwd. We hebben twee kinderen en wonen in Amersfoort.

Waarom wij?

Samen zijn we op een punt in ons leven aangekomen waarop wij deze stap durven te maken. Met een dosis levenservaring en solide basis helpen wij anderen vanuit medemenselijkheid met hun zoektocht. We bieden de ruimte waarin men hopelijk wat rust en verlichting kan vinden.

We hebben veel praktijkervaring met dierbaren die overleden zijn. Dit heeft ons juist doen besluiten om dit huis op te zetten. Wij zijn van nature geïnteresseerd in onze medemens en getraind om écht te luisteren. Samen creëren wij een sfeer en omgeving waarbinnen de gasten zich vrij mogen voelen om gewoon te zijn.

Wij begeleiden niet alleen door middel van gesprekken, maar tevens vanuit andere werkvormen om zo een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan deze doelgroep. Denk daarbij aan meditatie, yoga, lichaamswerk en massage, muziek en andere creatieve werkvormen, wandelingen in de natuur, gezamenlijk eten bereiden, etcetera. Dit alles aangevuld en mede uitgevoerd door externe specialisten.

Foto: Truus Tibben Algemene Seniorenbond