Over ons

Robin is opgeleid tot stervensbegeleider en is thans werkzaam als vrijwilliger bij De Luwte Thuis in Soest. Robin heeft ervaring als zzp’er (muzikant en evenementenorganisatie) en als manager van een theaterwinkel. Thans is hij coördinator van ZOUT- Centrum voor levensvragen regio Zuidoost-Utrecht en ondersteunt het centrum voor levensvragen Tijd voor een Gesprek in Noordwest-Utrecht.

Hilda is opgeleid als begeleidingskundige en stervensbegeleider. Zij heeft tevens ervaring in het begeleiden van jong volwassenen zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Hilda is docent aan de Hogeschool Utrecht, instituut arbeid en organisatie. Daarnaast geeft Hilda, samen met Ineke Visser (voorheen Koedam), les aan het Landelijk Expertisecentrum Sterven en geeft ze samen met Robin de module Existentiële benadering in de palliatieve fase aan de Academie voor de Geesteswetenschappen in Utrecht. Ook heeft Hilda haar eigen training Dichtbij sterven ontwikkeld voor werkers met stervenden.
Wij kennen elkaar vanaf de middelbare school en zijn ondertussen heel wat jaar getrouwd. We hebben twee kinderen.

Waarom wij?

Samen kwamen wij in 2015 op een punt in ons leven aan waarop wij deze stap durfden te maken. Met een dosis levenservaring en solide basis helpen wij anderen vanuit medemenselijkheid met hun zoektocht. We bieden de ruimte waarin men hopelijk wat rust en verlichting kan vinden.

We hebben veel praktijkervaring met dierbaren die overleden zijn. Dit heeft ons juist doen besluiten om dit huis op te zetten. Wij zijn van nature geïnteresseerd in onze medemens en getraind om écht te luisteren. Samen creëren wij een sfeer en omgeving waarbinnen de gasten zich vrij mogen voelen om gewoon te zijn.

Wij begeleiden niet alleen door middel van gesprekken, maar tevens vanuit andere werkvormen om zo een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan deze doelgroep. Denk daarbij aan meditatie, yoga, lichaamswerk en massage, muziek en andere creatieve werkvormen, wandelingen in de natuur, gezamenlijk eten bereiden, etcetera.

Ambassadeurs

Ambassadeurs verbinden hun naam aan een initiatief dat zij van belang achten en een warm hart toedragen.

We zijn vereerd en blij om auteur Arthur Japin als eerste ambassadeur te mogen noemen van onze stichting. “Ik heb zelden zoiets sympathieks en belangrijks gehoord. Wat een mooi idee. Zwaar ook. Ik vind het een eer dat jullie aan mij denken als ambassadeur en dat wil ik ook zeker zijn”, aldus Japin

We zijn trots, blij en dankbaar dat we, naast Arthur Japin, Prof. dr. em. Manu Keirse mogen voorstellen als ambassadeur van Stichting Het Bezinningshuis!

“Omdat ik reeds vijftig jaar werk om de samenleving te helpen rouwen en mensen tot steun te zijn in verdriet.”, antwoordt Manu Keirse op de vraag waarom hij onze stichting wil steunen.

Medewerkers

Voorzitter:
Robin Zuidam

Secretaris:
Zilla van Dijk

Penningmeester:
Frans Rensen

Raad van Advies:
Tina Kortland
Jaap Bellaar Spruyt

Deze website is gemaakt door Project Icarus.

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier