Afgelopen woensdag hebben de studenten van de faculteit gezondheidszorg aan de Hogeschool Utrecht de resultaten gepresenteerd van het kwalitatieve behoefte onderzoek naar het Bezinningshuis. Ten eerste was het voor ons hartverwarmend om te zien hoe deze groep jonge mensen met volle overgave en betrokkenheid hebben gewerkt aan dit onderzoek! Mooi ook om te horen hoe het proces voor hen is verlopen. Het contact met ons, de interviews met de respondenten en wat het voor hen heeft betekend. Indrukwekkend!

We zullen het onderzoek binnenkort in zijn geheel op onze website publiceren, maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten, hierbij de highlights:

Al met al een uitkomst die voor ons niet geheel verrassend is en in ieder geval veelbelovend!

De komende weken laten wij ons kwantitatieve onderzoek uitwerken en analyseren door een professioneel onderzoeker. De twee onderzoeken zullen we weer door een derde, onafhankelijke professional laten lezen en er een analyse van laten schrijven. De volgende stap dus….. Spannend, maar mooi om te kunnen doen!

We hebben in ieder geval aan de studenten beloofd dat zij de eerste steen of het naambordje mogen leggen, ophangen. We kijken er nu al naar uit.

Fijne week!

Hilda en Robin Zuidam

p.s. Over de foto: die zelfde avond hebben we met vrienden een prachtige zonsondergang mogen aanschouwen tijdens een boottochtje over de Eem. Dat brengt je weer even terug naar de essentie, waar je het allemaal voor doet. Dankbaar!

Deze website is gemaakt door Project Icarus.

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier