Gezondheidscentrum De Bilt, Huisartsenpraktijk Orionlaan, Steunpunt Mantelzorg en Stichting Het Bezinningshuis organiseren in oktober en november gezamenlijk vier bijeenkomsten in H.F. Witte Centrum aan het Henri Dunantplein.

Dat we op een gegeven moment overlijden, is een onvermijdelijk. Op sommige dingen, zoals de zorg in de laatste levensfase, kan men wél invloed hebben door er tijdig over na te denken en te praten. Hierover nadenken en praten met mensen in uw omgeving is belangrijk. Met uw naasten of uw huisarts. Om goed in gesprek te kunnen gaan, heeft u goede informatie nodig. Bij deze informatiebijeenkomsten krijgt u die. De bijeenkomsten vinden plaats in het kader van een landelijk onderzoek door Amsterdam UMC en worden gesubsidieerd door ZonMw.

“Toen ik gevraagd werd om mee te werken aan deze bijeenkomsten, heb ik geen moment getwijfeld”, aldus Toosje Valkenburg (huisarts bij GHC De Bilt). Ook huisarts Jolanda Nijboer van Huisartsenpraktijk Orionlaan was meteen enthousiast: “Het is zo belangrijk om mensen goed te informeren en tijdig in gesprek te gaan!”.

Voor Robin Zuidam, voorzitter van Stichting Het Bezinningshuis, en projectleider van deze bijeenkomsten, is het een voorrecht om samen met deze huisartsen in gesprek te gaan met inwoners van gemeente De Bilt. Ook zal Marianne Houkamp, mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg aanwezig zijn om te vertellen over de mogelijkheden van het Steunpunt en vragen te beantwoorden.

De bijeenkomsten vinden plaats op 5 en 28 oktober en op 9 en 11 november tussen  15:00-17:00 (inloop vanaf 14:30). Deelname is gratis. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Deze website is gemaakt door Project Icarus.

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier