Op onze weg zijn we op vele vlakken actief. We bezoeken informatiebijeenkomsten, congressen en ontmoeten interessante mensen.

Ook op de sociale media zijn we volop actief om te zien wat er zoal leeft. Er zijn heel veel mooie, menslievende initiatieven en projecten.

Gewoon puur uit medemenselijkheid, zoals wij dat ook zo graag doen vanuit Het Bezinningshuis.

Wat ons echter enigszins droevig stemt, zijn de grote tegenstellingen tussen sommige medici en sympathisanten uit de reguliere gezondheidszorg en sommigen uit het alternatieve circuit.

Er is een hoop oordeel, wantrouwen en ego.

Dat is ook niet zo gek, want we zijn allemaal mensen, maar wat als we verdrinken in geruzie en kift, terwijl er zovelen zijn die alleen maar eerst eens even gehoord willen worden?

Wat is dan precies je netto resultaat bij deze hulpvragers? Waar is dan de medemenselijkheid gebleven?

Bijvoorbeeld:

Als iemand, die onlangs vernomen heeft ongeneeslijk ziek te zijn, zich uitspreekt op bepaalde sociale media kanalen, krijgt hij/zij in eerste instantie nogal wat goedbedoelde adviezen over zich uit gestrooid.

Vooral ervaringen van lotgenoten zelf.

Wat zij hebben gedaan en wat ze denken dat het beste voor je is.

Daar zitten uiteraard verschillen in en daar ontstaat dan nog wel eens discussie.

Discussie wat waarom wel of niet zou werken.

Over de onwetendheid en ontkenning van de reguliere medische wetenschap, vaak benoemd als de ‘witte jassen’, ‘Big Pharma’ en  noem zo maar op.

En aan de andere kant het wegzetten van de alternatieve methoden als ‘kwakzalverij’ en ‘alternatief gerotzooi’.

De gemiddelde persoon, die zojuist in chaos is gestort door dit dramatische nieuws, zit over het algemeen niet te wachten op dit soort discussies als antwoord op zijn/haar schreeuw om hulp. Een luisterend oor is vaak veel belangrijker dan zo’n persoon meteen te gaan redden en dan ook nog eens alleen maar vanuit je eigen perspectief te redeneren. Natuurlijk is het logisch en vanzelfsprekend dat je graag laat horen hoe nuttig en helend een bepaalde behandeling voor jou is geweest en gun je dat die ander ook, maar op het moment dat het een statement wordt vanuit een ‘ik weet het beter’ perspectief, ben je niet meer met die ander bezig, maar met je eigen ego. Laat iedereen in zijn/haar waarde en wees voorzichtig met stellingen, oordelen en waarheden. Er zijn meestal meer wegen die naar Rome leiden en meerdere waarheiden waar. Echt waar!

Deze website is gemaakt door Project Icarus.

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier