We zijn blij en verheugd om twee nieuwe bestuursleden te mogen presenteren! Twee mensen waar we met alle vertrouwen de komende tijd mee gaan samenwerken.

Zilla van Dijk
Als kwetsbare aardeling omarm ik het leven met alles wat er op mijn pad komt en voel ik een innerlijke behoefte om te creëren en mee te mogen bewegen met anderen. Als dochter, moeder en oma mag ik nog steeds een rijk familieleven vanuit verschillende kanten ervaren.

Mijn werk met stervenden, hun naasten en zoekers naar zingeving verdiept een gevoel van vervulling, dankbaarheid en ontzag in onze werkelijke menselijke aard. Mijn medemenselijkheid geef ik op eigentijdse manier vorm waarvoor ik in 2017 hiervoor de stichting www.ritualstoroot.nl oprichtte. Deze stichting draagt bij aan persoonlijke en maatschappelijke verbinding en verdieping. Er wordt uitgenodigd tot bezinning in bewust stil staan bij belangrijke overgangsmomenten in het leven van geboorte tot en met de dood met behulp van passende handelingen in ceremonies of rituelen.

Het levenspad gaf me begeleiding van stervenden of begeleiden stervenden mij? Mijn eerste ontmoeting met Het Bezinningshuis voelde als thuiskomen en de workshop Liefdevol Levenseinde (een dag in stervensbegeleiding voor naasten) mocht hier aarden en tot volle bloei komen. Robin en Hilda Zuidam bieden de warme, veilige en liefdevolle bedding die de omarming van onze (on)sterfelijkheid verdient. Onze paden kruisten en diepere samenwerking en ondersteuning in de doelen van de stichting Het Bezinningshuis is een logisch gevolg. Zeer vreugde- en eervol om hieraan te mogen bijdragen.
—————————————————————————-
Frans Rensen
“Robin en Hilda hebben mij gevraagd in het bestuur te treden van “Het Bezinningshuis”. Hier hoefde ik eigenlijk geen moment over na te denken. Graag wil ik mijn 28 jarige ervaring als bedrijfskundige, management consultant en coach inzetten voor de doelen van “Het Bezinningshuis”. De dood uit de taboe sfeer halen spreekt mij aan. Ik heb zelf al de nodige keren van nabij meegemaakt hoe een aangekondigde dood gezins-, familie- of vriendenrelaties kan verstoren en ook kan versterken. Ik gun iedereen, die met de dood wordt geconfronteerd, een mooie veilige plek om tot bezinning te komen. Het Bezinningshuis is zo’n mooie plek en ik zet mij in voor een zo laag mogelijke drempel om hier gebruik van te maken.”

Deze website is gemaakt door Project Icarus.

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?

Klik hier